LabuSayong@SiputSedut

Finally I'm Hit!!!

Published by sH@h @nDy under on Sunday, February 22, 2009

Kalau korg nampak gmbr tu korg pikir ape?...
Ak sendiri pun x percaya yang akhirnya sepandai-pandai tupai melompat akhirnya jatuh ke tanah juga...
Tu la yang berlaku kat ak n member ak semalam (21 Feb 2009) ktorg terlibat dengan accident...
Walaupun ak ni da kira berpengalaman bawa motorkan...tp klw Allah s.w.t nak ak kena so ak kena redha je la dgn ketentuannya...
Lg pun ni mungkin tanda Allah s.w.t masih sayangkan ak sebab tu dia bg balasan atas dosa2 yang a buat kat atas dunia ni... Alhamdulillah ya Allah...

So ak nak beri peringatan la pada korang yang rase dah besar sangat tu kat atas jalan tu...
Kita ni kecil je jika nak dibandingkan dengan sume yang ada kat dunia ni... sentiasalah beringat kerana klw korag korang rase korang tu dah besar sangat baca la yang bawah ni...(untuk diri ak juga)...

ANALOGI YANG CUKUP MUDAH...
Korang rase kita dah cukup besar dengan Bumi ni kan? Tgk bwh...

Di mana Bumi ? Tu yg paling kiri, bawah.... kalau bumi sebesar tu, kita sebesar mana ? Di gambar ini, jupiter paling besar..... Tgk bwh lg...


Jupiter yg jauh lebih besar menjadi begitu kerdil sekali.... bumi dah jadi sekecil habuk. Kita ??? Di gambar ini mata hari kelihatan jauh lebih besar banding yang lain... Ada lg...


Matahari yang tadinya kelihatan gagah..... sudah jadi kerdil.... mana Jupiter ? Mana Bumi ? Mana kita ? Bintang Acturus nampak sangat besar....

Mana Acturus ??? Tu antara yang kenit.... Bintang Antares lagi besar....

Kita dengan Antares dah jauh ketinggalan..... Kita terlalu kerdil berbanding antares....
Apetah lagi dengan Allah yang Maha Besar.....

Kita terlalu kerdil.....
Jadi hendaklah kita sentiasa ingat mengigati antara satu sama lain tentang asal kewujudan kita ini...
Kredit to: http://ireans.com/forumo/viewtopic.php?id=2757

3 comments:

angahpikah said... @ February 25, 2009 at 9:36 AM

panjang analogi ko sha..

pengajaran : Lampu kuning = ready utk stop!
bukannya bermaksud lebih laju kena pecut wakakaka

nway cian Al-Qaf terlibat sama hahah n alhamdulillah x patah pape..

Pandu cermat jiwa selamat.. Ingatlah orang tersayang !! wah kempen jln raya

patungcendana said... @ February 25, 2009 at 11:58 AM

dah ok ke tangan dan kaki tu...

harap2 dah insat la...jgn hangat2 tahi ayam je...hahaha

ps...time ni memang rajin update, tunggu la bila dah start marking kau orang punya reports semua ...sure bersawang blog i...:-)

sH@h @nDy said... @ February 25, 2009 at 8:30 PM

to angahpikah: dah lampu tu tiba2 tukar kuning xkan nak terus stop kot dpn mata...huhu...ye la... sume salah ak...huhu

to madam:da kering da...insyallah da insaf n xkan bwk laju2 da....no comment about de updating blog...hihi...

Post a Comment

 

Followers